Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Minneapolis/St.Paul - i fotsporene til emigrantene

Da jeg reiste til Minnesota med en kompis for ørten år siden, gikk turen via Oslo og Reykjavik til Minneapolis. Det fantes dessverre ingen direkterute med Icelandair fra Bergen da. Vi la inn en mellomlanding med overnatting i Reykjavik, fordi vi ville se litt av Island. Det var ikke så mye vi fikk sett, men det var så kaldt at vi måtte kjøpe oss luer. Vi lærte også at vannet lukter svovel og at utelivet i Reykjavik på en mandags kveld er lik null. Det kommer et eget innlegg om Reykjavik.

Vel fremme i USA kunne vi konstatere at ALT er større i USA. Og skjemaet som må fylles ut før innreise spør blant annet: "Har du deltatt i folkemord?". Om jeg hadde det, ville jeg vel ikke ha svart ja? Nå er dette skjemaet erstattet med et elektronisk skjema.

Det geniale med Minneapolis er de såkalte "skyways", de innebygde gangbroene som knytter bygningene i byens sentrum sammen. Du kan bokstavelig talt gå tørrskodd fra en ende av sentrum til en annen. Er du usikker på hvor alle folkene er? Se opp! Mange butikker bærer preg av utvandringen fra Norge til Minnesota på 1900-tallet. De selger buttons med påskriften "Uffda" eller "I love lutefisk!".
minneapolisskylinesummerskyways msp

Minneapolis ligger like ved elven Mississippi, og på den andre siden ligger tvillingbyen St. Paul.

Vi trålet byen etter en Internettcafe, men fant den ikke før siste dagen. Det skyldes mest vår egen dårlige research. Den lå like ved hotellet. Den kvinnelige servitøren og den ene mannlige gjesten kunne begge med stolthet fortelle at de også var norske. I hvert fall 50% og 25%, eller noe sånt......

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits