Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leiebil på smale veier i Italia - hva med forsikringen?

Vi hadde leiebil fra AVIS i Firenze, og kunne velge mellom forsikring med egenandel ved skade, eller dyrere forsikring uten egenandel ved skade. Siden prisforskjellen på forsikringene var ganske stor, valgte vi den MED egenandel ved skade, og tok en sjanse.

Da vi skulle ta fatt på den siste bratte bakken opp til huset vi leide i Calci, angret vi litt på valget vårt. Vertinnen vår kom nemlig bak til bilen vår og snudde inn speilene våre. De kunne ikke stå ute når vi kjørte opp til huset forklarte hun (!). Hjelp....

På bildet under kan du se hvordan det så ut når vi kjørte ned fra huset (klikk på bildet for større bilde):

smale veier

Mitt tips er: Vær bevisst på hvilken forsikringsdekning du velger ved leie av bil i utlandet.

Vær også oppmerksom på:
- at ekstra sjåfør koster mer
- innlevering av bilen et annet sted koster ekstra
- tilleggsutstyr (som barneseter) koster mer
- forsikringen i kredittkortet ditt gjelder ikke nødvendigvis leie av bil

Stikkord:

6 kommentarer

Stian

07.08.2009 kl.10:13

Ikke akkuratt E6 her nei. Her gjelder det å få oksygen til hjernen og ikke bli stresset. Regner med det ikke kom en skramme på bilen? Svarte deg på bloggen min!

Ana Around the World

07.08.2009 kl.10:17

Ekstremt smalt. Litt ekkelt med leiebil/ scooter e.l. i fht forsikringer. Hva inneholder de forskjellige typer forsikringer osv. Kjipt å betale for den beste forsikringen der og da, men verdt pengene allikevel. Leide bil i Portugal og kjørte til Spania. Kjørte forbi en lastebil full av asfaltgrus som sprutet fra lasteplanen og rett i ruten!!! Det ble en stor sprekk i ruten og angst i mitt hode i fht kostnader og om forsikringen gjaldt dette også. Det gjorde den og jeg slapp unna med store ekstrakostnader pga ny rute.
Vi klarte oss heldigvis uten skrammer på bilen, takket være min gode venn i reisefølget vårt, som er en glimrende sjåfør. Han ble veldig italiensk i kjørestilen på slutten :-)

Walk of Shame

07.08.2009 kl.19:07

Phewww. hell no om jeg hadde kjørt der! Ser for meg svære riper på begge siden :/ jeg har bare leid bil en gang, og det var i usa. En smule breiere veier, men jeg var dødsredd og gruet meg til inspeksjonen ved levering :/Blir nok mer antydninger om jeg skal kaste meg ut i det og sende sexy MMS ;D takk for tips!

kakekjerring

08.08.2009 kl.03:06

Nesten som en "god" norsk "bondevei" på en måte... ;) Vi var på ville veier i noen land i Europa i fjor sommer...mye rart,men dog så flott.. :)Vi var blandt annet i England,Tyskland,Sveits,Italia,Luxenburg og Belgia.......Hadde vel vår livs ferie tenker jeg.. :)Høsten -99 var jeg på Svalbard,det var også en opplevelse utenom det vanlige.... :)Unner ALLE å få sånne oppturer innimellom :) :)

Reisetips

23.10.2011 kl.12:18

Finnes en del kredittkort nå som har egenandelsforsikring for leiebil inkludert. Da slipper man å kjøpe de dyre ekstra forsikringene og er likevel dekke om noe skulle skje.

Skriv en ny kommentar

hits