Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En guide til Bergen, "hjemlandet" mitt

bergenwharf740x334

Jeg ble spurt om å skrive litt om Bergen for besøkende utenbysfra. Dette er ikke ment som en komplett guide, men som mine anbefalinger:

Cafeer
:

Hver gang jeg går strekningen hjemmefra til Torget, passerer jeg Barista. Det er en koselig cafe med bakgård, som lager byens beste kaffe. Brunello like ved Hotel Norge skal også være verdt et besøk, i følge folk jeg kjenner.

Restauranter:

Sushi: Nama Sushi & Noodles i Rosenkrantzgaten eller Sumo i Vaskerelven
Indisk: Maharaja i Rosenkrantzgaten
Asiatisk: Hot Wok i Vaskerelven
Rimelig og godt: Harbour Cafe på Torget
Take-Away: Okey Take-Away (gresk og libanesisk)
Hvite duker: Lucullus på Hotel Neptun
Supper: Zupperia ved Byparken

Tips fra bloggvenn Stian:
"Pastasentralen ligger rett ved fotballpuben i Vaskerelven. Et av byens beste spisesteder og mye mat for en rimelig penge. Her får du servert pasta i alle mulige kombinasjoner."

pastasentral

Uteliv:

Mye av byens uteliv er konsentrert rundt områdene Bryggen, Torget, Torgallmenningen og Vaskerelven. Her finnes det noe stort sett for alle. Jeg foretrekker området Vaskerelven, og har vært på Calibar, Pingvinen, Onkel Lauritz og Elefanten. Like ved, på Ole Bulls Plass finner du også Bocca og Contra Bar. Er du 30 pluss, som meg, kan det hende du liker deg godt på Calibar, der de spiller hovedsaklig musikk fra 80- og 90-tallet.

boccabar

Bloggvenn Stian legger til:
"Når det gjelder utesteder så er de to hotteste utestedene Feliz(24-årsgrense) og Metro(20-årsgrense). Er du på jakt etter et utested der det går an å sitte å snakke er imidlertid losjehagen(midt på torgallmenningen) å anbefale."

Shopping:

Jeg har ikke noe svart belte i shopping, og er ikke så glad i det. Likevel har jeg fått med meg at det "hotteste" for tiden er Skostredet gågate. Her finner du for eksempel koselige små cafeer og butikker som selger klær med litt mer særpreg enn det du finner i kjedebutikkene.

Om du synes det er greit å handle på kjøpesentrene, har du Bergen storsenter (Bystasjonen), Galleriet, Xhibiton, Sundt, Kløverhuset og Telegrafen. Bykjernen i Bergen er ganske intim, så du slipper å gå veldig langt mellom disse sentrene. Det er også mulig å hoppe på Gratisbussen fra Bergen storsenter til Festplassen eller Torget, hvis du har tunge handleposer.

Min bloggvenn Stian legger til:
"De dyreste butikkene med de fineste merkene finner du i Strandgaten der både Vinci, Scabal(i kløverhuset), Gant og Lars H. Olsen(?)holder sted. De to ekslusive kjøpesentrene i Bergen er Kløverhuset og Xhibition. Her finner du blant annet Lacoste butikken. For de som er mer intressert i andre rimelige klær er Galleriet, Sundt, Bergen Storsenter og Telegrafen kjøpesentre å foretrekke. Her finner mann butikker som H&M, Jack and Jones og Carlings m.m Dessuten er det endel bra butikker rundt torgallmenningen som H&M, Moods Of Norway etc. En av de beste skobutikkene i Bergen finner mann rundt torget, ved korskirkeallmenningen(?). Den heter Stress og her finner du veldig mye bra sko for både damer og herrer."

Mange av byens kjøpesentre ligger utenfor sentrum, og det aller største heter Lagunen. Det er plassert på veien mellom sentrum og flyplassen. I Åsane finner du Åsane storsenter med Ikea som nærmeste nabo. Fyllingsdalen har Oasen og Loddefjord har sin Vestkanten. Ved Vestkanten finner du også Iskanten med mulighet for å spille curling og badelandet Vannkanten.

Severdigheter/opplevelser:

Du bør absolutt få med deg Fløibanen til toppen av Fløyen med utsiktsplatået. Alternativt kan du ta du buss fra Torget til Ulriksbanen, som løfter deg opp på Ulriken. Blant barn er Akvariet på Nordnes en sikker vinner, sammen med Vilvite-senteret på Møhlenpris. Bergen by er en severdighet i seg selv, og det kan være koselig å spasere i gatene på Nordnes eller i området Sandviken/Støletorget/Skansen. En byvandring med Bergen guideservice anbefales varmt. Bryggen eller tyskebryggen som det ofte kalles er et av de mest kjente landemerkene i Bergen. Her finner du i hvert fall alle turistene. Om du liker å trene, kan du jo melde deg 7-fjellsturen i mai, eller ta turen opp Stoltzekleiven (verdens bratteste motbakkeløp).

Glem ikke å ta turen til Gamle Bergen i Sandviken. Her får du et glimt av Bergen i "gamle dager".

floibanen ulrikenakvariet

Det er så mye bra i Bergen. Still meg heller spørsmål, så skal jeg svare etter beste evne! Svarene vil jeg sannsynligvis inkludere i innlegget etterhvert.

6 kommentarer

Stian

24.08.2009 kl.13:38

Jeg er ganske bra innenfor shopping Ove så kan gjerne dele mine tips. De dyreste butikkene med de fineste merkene finner du i Strandgaten der både Vinci, Scabal(i kløverhuset), Gant og Lars H. Olsen(?)holder sted. De to ekslusive kjøpesentrene i Bergen er Kløverhuset og Xhibition. Her finner du blant annet Lacoste butikken. For de som er mer intressert i andre rimelige klær er Galleriet, Sundt, Bergen Storsenter og Telegrafen kjøpesentre å foretrekke. Her finner mann butikker som H&M, Jack and Jones og Carlings m.m Dessuten er det endel bra butikker rundt torgallmenningen som H&M, Moods Of Norway etc. En av de beste skobutikkene i Bergen finner mann rundt torget, ved korskirkeallmenningen(?). Den heter Stress og her finner du veldig mye bra sko for både damer og herrer.Når det gjelder utesteder så er de to hotteste utestedene Feliz(24) og Metro(20). Er du på jakt etter et utested der det går an å sitte å snakke er imidlertid losjehagen(midt på torgallmenningen) å anbefale.

Stian

24.08.2009 kl.13:43

Glemte å nevne Pastasentralen som ligger rett ved fotballpuben i Vaskerelven. Et av byens beste spisesteder og mye mat for en rimelig penge. Her får du servert pasta i alle mulige kombinasjoner.

ana

24.08.2009 kl.14:27

Så flott med mere tips fra Bergen by:) Flere ting jeg ikke har fått med meg, så skal lete og sjekke ved neste besøk. Fant ut forrige gang, at bak i ved Skostredet antakelig, så var det en del vintage/ secondhand, men er åpen for flere slike butikker (ikke typiske kjedebutikker). Ellers gleder jeg meg til å prøve sushien... fikk også samme tips av Chocolatesushi som tipset om den restauranten. Har ofte vært på Bocca, men skal notere ned bl.a. Barista og annet fra tipsene dine:) Takk takk:D

emmieverlasting...

26.08.2009 kl.11:52

Har aldri vært i Bergen, men kunne godt tenkt meg og reist dit.. Gjør jeg det skal jeg finne tilbake til denne guiden:o)

reachthesky

20.03.2011 kl.11:18

Jeg tror jammen vi tar den turen som første stopp på ferie! Det er jo ikke så langt unna oss, vi kan faktisk reise en helg! Og du frista meg til å ta med ungene nå (barna er 10, 11 og 12). Takk!
reachthesky: Så kjekt å høre! God tur da! Selv i regn vil det være verdt turen, spør du meg. Det er bare å pakke med seg regntøyet.

Skriv en ny kommentar

hits