Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Agia Marina, Kreta (del 1) - et paradis for småbarn

Så er vi tilbake etter en uke på Kreta, der vi bodde på Sun Hotel Stefan Village.

Vi hadde på forhånd fått anbefalt dette hotellet, fordi et var barnevennlig og nært stranden (300 meter). Og mer barnevennlig hotell tror jeg du skal lete lenge etter. De hadde flere plaskebasseng for småbarn, med rutsjebaner, og de hadde lekeplass inne på området. Betjeningen på hotellet snakket med barna hele tiden og "truet" med å beholde barna på utlån. Barna elsket i hvert fall folkene der.
Det eneste minuset kom den siste morgenen, da vi fant en enslig kakkerlakk på hotellrommet. Fysj! En av vaskedamene kom og tok den med feiebrettet. 

Mange av restaurantene i området, har faktisk sin egen lekeplass inne i restauranten/på området. En av de nærmeste restaurantene til hotellet hadde til og med sin egen utgave av Mikke Mus. Ungene elsket det selvfølgelig.På forhånd hadde vi fått anbefalt restaurant Vigli, på høyden i Platanias. Å gå fra fra hotellet til Platanias torg tok cirka 20 minutter. Vi startet klatringen med barnevogn, og ble fort svett på vei oppover. Det hjalp ikke at vi måtte bære vognen det siste stykket p.g.a. trapper. Vel oppe var utsikten fantastisk, maten var utrolig god, men servicen bar preg av at de vil betjene oss raskest mulig. På den måten kunne de være fort klar for neste gruppe turister.

Vi hadde en mye bedre opplevelse på Platanias Terrace, litt lenger nede i fjellsiden. Der fikk vi bord med fantastisk utsikt, like ved restaurantens egen lekeplass.Stranden ved Agia Marina/Platanias har delvis blitt offer for et "ran". Havet har nemlig stukket av med sanden fra en del av stranden. Der vil stranden være ganske steinete. Du unngår den steinete delen ved å trekke litt østover på stranden, bare noen få hundre meter.

Å være på Kreta i juli/august kan være varmt, og vi hadde nesten førti grader. Vi tålte det overraskende bra, og trakk i skyggen når vi måtte. Men jeg vil ikke anbefale shoppingturer i den varmen.

Det var en smakebit fra turen vår. Jeg kommer tilbake med mer...

5 kommentarer

Mari.

15.08.2011 kl.17:14

Så fint ut der! :)

ibelieveinme

16.08.2011 kl.05:27

Så bra at dere traff blink! Godt å få komme til noe i ferien, som man håper på...
ibelieveinme: Det var midt i blinken for oss, som skulle reise med en liten. Takk til min gode venn Irene hos reisebyrået!

ibelieveinme

21.08.2011 kl.00:56

En bloggvenn (intuition.blogg.no) har forelsket seg i Parga. Hva tenker du om det stedet?
ibelieveinme: Hei! Jeg har ikke noe erfaring fra Parga, og har lest meg til at det ligger på det greske fastlandet. Om du har fått gode tilbakemeldinger fra venner og kjente, så har det mye å si. Jeg valgte årets ferie på bakgrunn av tips fra venner og tidligere kolleger. Tripadvisor.com kan ofte være nyttig, for der kan du se andre reisendes tilbakemeldinger.

Skriv en ny kommentar

hits