Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Om priskrig, viljestyrke og smågodt på tilbud

Voksne smågodt-menn, eldre damer og små barn med spisse albuer kjemper side om side om de siste sjokoladebitene. Alle smågodt-spadene er opptatt og de få smågodt-papirposene som er igjen flyter på gulvet langs raden av smågodt-bokser. Der har de selskap av smågodt-biter som ikke traff åpningen på posene. Jeg står litt i bakgrunnen og vurderer om jeg skal ta opp kampen. Når jeg ser at det stort sett er tomt for sjokolade uansett, så setter fornuften inn. De fyller nok på til i morgen. Jeg kan prøve igjen da.

Jeg går heller bort til kjøledisken og henter meg et par 12-pakninger med priskrig-egg, til en tredjedel av prisen jeg ville ha betalt for eggene jeg uansett hadde på handlelisten min. Sier jo ikke "nei, takk!" til billigere varer. Ikke har jeg sluttpakke fra oljeindustrien og "Nabolaget"-millionen lar vente på seg.

Jammen godt at jeg ikke fikk kjøpt smågodt, forresten! Det kunne jo hende at jeg droppet kveldsmaten til fordel for deilige små biter av herlig snop produsert av råolje og svinefett. Det kan hende at mannen foran meg i køen, med to 5-kilos poser med "Candy King", kommer til å måtte kaste noe av "digget" som hans viljesvake familie spiser i stedet for Grandiosa-middagene sine, nå før påske. Men det er hans valg.

Jeg kommer tilbake i morgen og kjøper ett kilo sjokoladebiter, går hjem og spiser meg kvalm og så går det kanskje noen ekstra dager før lystene melder seg igjen. Og så trenger jeg sikkert flere egg i morgen.....

God påske!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits